INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / ÁNO/NIE / ALFA ROMEO GIULIA VELOCE TI

ALFA ROMEO GIULIA VELOCE TI

ALFA ROMEO GIULIA VELOCE Ti a moje ÁNO/NIE


PREČO?

Pretože 280 k, 400 Nm, pohon všetkých kolies Q4 a … pre elimináciu fyzickej nevery


ÁNO/NIE

Prvý vizuálny dojem, sexuálne dráždivé Ó ÁNO. Prvý pohľad do interiéru, príťažlivé ÁNO. Posed za volantom ÁNO. Výhľad spoza volantu, prekvapivo široké ÁNO. Úchop volantu Ó ÁNO. 


Riadenie, absolútne priliehavé a strmé ÓÓ ÁNO. Podvozok ÁNO. Práca AT prevodovky, precízne ÁNO, ale chýba viac hrubej vášne. 


Ovládanie prevodovky s onými čepeľami pod volantom, pretekárske Ó ÁNO. Rozmiestnenie pedálov brzdy a plynu ÁNO. Sedadlá, funkčné ÁNO. Sila a ťah motora, v úvode otáčkového poľa NIE, vyššie, razantné ÁNO. Zvuk motora ÁNO. Zvuk výfuku ÁNO, studený štart Ó ÁNO. Benevolencia stabilizácie Ó NIE. Brzdy ÁNO.


ZÁVER

Z môjho pohľadu vnímania charakteru a samotnej fyzickej existencie auta, je Alfa najviac žena medzi automobilovými značkami. A Giulia je najviac žena medzi Alfami. Akurát veľká (žiadne švédska volejbalistka), akuráť ostrá i okrúhla (nie majsterka sveta v kulturistike, ani guliarka ťažkej váhy, ale brazílska tanečnica). Správne vášnivá (rozumej, sexepíl v konkrétnej situácii prevažuje praktické nedostatky) a reprezentatívna. Či by sa dalo žiť s Giuliou? Viem si to predstaviť, ale bolo by potrebné si zvyknúť na život … po taliansky!



TECHNICKÁ ŠPECIFIKÁCIA

 Motor   radový, benzínový 4 valec, 1995 cm3 
 Max. výkon   280 k 
 Max. krútiaci moment   400Nm 
 Pohon  Q4 zadný + predný 
 Prevodovka   8 st. automatická
 Max. rýchlosť   240 km/h 
 Zrýchlenie 0-100  5,2 s 
 Dĺžka/šírka/výška  4640/1860/1426 mm
 Hmotnosť  1530 kg 
 Nádrž  58 l 
 Cena  56.200 € 


Autor: Marek Varga, Foto: autor