INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / ÁNO/NIE / HONDA HR-V e:HEV 1,5 i-MMD ADVANCE STYLE

HONDA HR-V e:HEV 1,5 i-MMD ADVANCE STYLE

HONDA HR-V e:HEV 1,5 i-MMD ADVANCE STYLE a moje ÁNO/NIE


PREČO?

Benzínový 4 valec, výkon 107+131 k, krútiaci moment 131+253 Nm a preto, že statočne verím, že Honda v sebe stále má kus športového ducha.


ÁNO/NIE

Prvý vizuálny dojem, príjemne invenčné ÁNO. Dizajn interiéru, minimalistické, silne Mazde konkurujúce Ó ÁNO. Posed za volantom ÁNO. Úchop volantu, výborne tvarované a veľkostné Ó ANO. Riadenie, do cukrovej vaty, dvojitej, zabalené ÁNO. Rozmiestnenie pedálov (2) NIE. Sila a ťah motora, unavené NIE. Zvuk motora a výfuku, týrané NIE. Prevodovka, denné ÁNO, športové Ó NIE. 


Podvozok pri športe, rozvážne Ó ÁNO. Podvozok v dennej rutine, komfortné a solídne Ó ÁNO. Bočné vedenie sedadiel, šport ÁNO, komfort ÁNO. Vypínateľné el. ochranné systémy ÁNO. Plne vypínateľná stabilizácia (VSA) NIE. Disky, 18 palcové, dizajnovo silne mileniál tuning pripomínajúce NIE. Pneumatiky, Continental Winter Contact TS860S, 255/50/18, chytľavé Ó ÁNO. Brzdy, presvedčivé Ó ÁNO. Dojem z priestoru v kufri, plytké NIE 




ZÁVER

Má ho, toho ducha športu. Zostal v podvozku a riadení. Zbehol však od prejavu motora, výfuku, dezertoval od prevodovky a ukryl sa niekde v pod blatníkmi. Honda s novou HR-V jednoznačne postúpila - smerom k luxusu, k užívateľskému komfortu, smerom k zdravšej planéte ak chcete. Vďaka hybridnej kombinácii sa na tomto aute jazdí až vznešene. Príjemne, s veľkým priestorom pre celú posádku. Šport? Osobne Honde stále fandím, ale rovnako rozumiem potrebám nových zákazníkov, ktorí dnes hľadajú primárne úžitok, spojený s dojmom, ktorý vyvoláva v spoločnosti. V skratke - dobre sa mať a dobre vyzerať!



TECHNICKÁ ŠPECIFIKÁCIA

 Motor   1,5 i-MMD, 4 valec, benzín 
 Max. výkon   107 k 
 Max. krútiaci moment   131 Nm 
 Max. výkon elektromotora   131 k 
 Max. krútiaci moment elektromotra   253 Nm 
 Max. Rýchlosť   170 km/h 
 Zrýchlenie 0-100  10,7 s 
 Spotreba  6,3 l 
 Výbava  Advance Style 
 Farba  Meteoroid Grey Metallic 
 Pohon  2WD 
 Dĺžka/šírka/výška  4340/1866/1582 mm
 Pneumatiky  225/50/18, Continental Winter Contact TS8360S 
 Cena  33.090 € 



Autor: Marek Varga, Foto: autor