INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / ÁNO/NIE / NISSAN QASHQAI 1,3 DIG-T MILD HYBRID

NISSAN QASHQAI 1,3 DIG-T MILD HYBRID

NISSAN QASHQAI 1,3 DIG-T MILD HYBRID a moje ÁNO/NIE


PREČO?

140 benzínových koní a manuálna 6 st. prevodovka


ÁNO/NIE

Vonkajší vzhľad, vcelku dynamické až svalnaté, Lexusom líznuté ÁNO. Interiér, pokrokové ÁNO. Posed za volantom, Ó ÁNO s odkazom na športovú DNA Nissan. Úchop volantu, technické ÁNO, jeho vzhľad, vintage Ó ÁNO. Rozmiestnenie pedálov (3) ÁNO, medziplyny ÁNO (pre techniku heel&toe). Reakcia na kickdown Ó NIE. Riadenie Ó ÁNO. Bočná opora sedadiel v serpentínach  ÁNO, cestovný komfort ÁNO. 


Sila a ťah motora, unavené/regulované NIE. Zvuk motora, tlmené NIE. Zvuk výfuku NIE. Chod a práca manuálnej 6 st. prevodovky, pevné ÁNO. Veľkosť hlavice radiacej páky, chlapské ÁNO. Podvozok, úctyhodné športové Ó ÁNO, nerovnosti výborne tlmiace ÁNO. Pneumatiky Continental EcoContact 6, 235/50/19, prekvapivo lepivé ÁNO. Brzdy gumové, ale funkčné ÁNO. 


ZAUJÍMAVOSTI

Dvojzónová klíma je priveľmi dôrazná, miestami vhodná na celkové vypnutie. Je tak dominantná, že pokiaľ pracuje, často nedovolí aktivácii funkcie štart/stop a na voľnobehu sa na displeji ospravedlní hláškou “Stop/Štart priorita klimatizácie”




ZÁVER

Auto ideálnych rozmerov pre dnešné denné používanie s výborným podvozkom a riadením. A motorom, ktorého riadiaca jednotka berie zelené regulácie príliš vážne. S dôrazným manuálom (6MT) zostáva vodič vo väčšom strehu a vďaka podvozku, tolerantnému ku slovenským povrchom ciest, je i denné jazdenie malým jazdeckým zážitkom.


TECHNICKÁ ŠPECIFIKÁCIA

 Motor   1,3 DIG-T mild Hybrid, 1332 cm3 
 Max. výkon   140 k 
 Max. krútiaci moment   240 Nm 
 Pohon  2WD (predok)
 Prevodovka  manuálna 6 st. 
 Max. rýchlosť  196 km/h 
 Zrýchlenie 0-100   10,2 s 
 Nádrž  55 l 
 Hmotnosť  1508 kg 
 Výbava  Tekna
 Pneumatiky  235/50/19
 Cena  32.590 €