INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / ÁNO/NIE / ŠKODA ENYAQ iV 80X SPORTLINE

ŠKODA ENYAQ iV 80X SPORTLINE

ŠKODA ENYAQ iV 80X SPORTLINE a moje ÁNO/NIE


PREČO?

265 k, 425 elektricky okamžitých Nm a plaketka SportLine. A stále hľadáme dobré autá pre benzínovú hlavu rodiny


ÁNO/NIE

Prvý vonkajší vizuálny dojem verzie SportLine, dynamické ÁNO.  Prvý pohľad do interiéru, moderné, minimalistické Ó ÁNO. Posed za volantom Ó ÁNO. Úchop volantu Ó ÁNO. Riadenie, progresívne ÁNO. Rozmiestnenie pedálov NIE. Práca automatickej prevodovky ÁNO. Ovládanie prevodovky pádlami na volante NIE, tými sa ovláda intenzita rekuperácie energie z bŕzd. 


Cestovný komfort sedadiel ÁNO. Bočné vedenie sedadiel ÁNO. Sila a ťah motora, prekvapivé ÁNO. Zvuk motora NIE. Zvuk výfuku NIE. Podvozok, Škodou označený ako športový, ÁNO. Pohon Ó ÁNO, 4x4 s preferenciou zadnej nápravy. Elektronické stabilizačné systémy, vypnuteľné ÁNO. Plné vypnutie stabilizácie NIE, iba možnosť prestaviť na ESC Sport. Brzdy ÁNO.


Full LED Matrix Lights Ó ÁNO. Simply Clever vešiačiky a iné nádoby, ÁNO. Kufor, 585 litrové ÁNO. Viditeľnosť veľkého vozidla v neviditeľnej farbe Moon White metalíze počas slnečného dňa NIE - pán čo mi pri parkovaní pretiahol nárazník so svojím Peugeotom by potvrdil, že veľký ENYAQ naozaj nevidel. Pohľad na displej za volantom je niečo ako pohľad na Rolexy s kalkulačkou - až nevhodné NIE. Doba nabíjania na DC 135 kW, 36 min 0-80%, ÁNO. Dojazd do 400 km, ÁNO.



ZÁVER

Či plne elektrické autá pomôžu k obrodeniu planéty, neviem. Viem však, že sú zaujímavé a jazdí sa na nich príjemne. Enyaq nie je v tomto výnimkou, naopak potvrdzuje to a pridáva i trochu dynamickej radosti z jazdy. A preto, pokiaľ je niečo príjemné, buďme trochu egoisti, neriešme teoreticky, čo bude o 200 rokov a skúsme to hneď.


TECHNICKÁ ŠPECIFIKÁCIA

 Motor   2x elektro 
 Max. výkon   265 k 
 Max. krútiaci moment   425 Nm 
 Max. rýchlosť  160 km/h 
 Zrýchlenie 0-100  6,9 s 
 Prevodovka  1 st. automatická 
 Pohon  4x4 
 Dĺžka/šírka/výška  4649/1879/1620 mm 
 Farba  Moon White metalíza 
 Kapacita batérie  82 kWh 
 Dojazd  350-400 km 
 Váha  2272 kg 
 Kufor  585 l 
 Cena  61.199 €