INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Auto/Moto / Auto testy / Dacia Jogger Extreme - Shots

Dacia Jogger Extreme - Shots

Je to ako prvý panák večera. Sedíš na bare, barmanka ťa zatiaľ nijak zásadne nepriťahuje, javí sa tuctovo a večer pomaly zvyšuje tempo a začína šumieť. Pokiaľ si získal pocit, že v tomto príbehu je barmanka Dacia, tak už toľko neuvažuj, kopni ho do seba a ideme na to!


Prvý Shot

Plne si uvedomuješ zásady a princípy. Správne predpokladáš, že odštartovala svoje pôsobenie ako lowend a vnímala ju tak majorita spoločnosti. Napriek tomu dokázala ponúknuť funkčnosť a pragmatickosť v rovnici hodnoty za peniaze. Každý ju vtedy použil ako prvý panák po ťažkom dni - vieš, že ho potrebuješ, aby si sa uvoľnil a hneď ako dopadne na steak, čo si mal na obed, pocítiš jej bezstarostnú oddanosť.


Druhý Shot

Nastupuje energetický nárast vďaka pochopeniu, že sa z ničoho netreba posierať. Pýtaš druhé kolo. Zrazu je nejaká krajšia, milšia, príťažlivejšia. Kopneš to tam a svet okolo sa rozviesti. Podobne ako objav jej druhého mena, volá sa Jogger, a ty analyzuješ, či sa nehodí viac pre chlapa?! Čas plynie akurát, sekundy prestali nahlas tikať, … uvažuješ, či je Jogger odvodené od slova jogging. Jednoduchosť získava maximálne hodnoty, na nič komplikované nemáš chuť. Kývneš na ponuku tretieho shotu, naozaj je milá!


Tretí Shot

Vyzerá veľmi dobre, hlavne je taká príjemná, slušná a šikovná, akoby vždy vedela, čo práve potrebuješ. Normálne premýšľaš, že pokiaľ by si nemal doma tú prémiovú ohavu, len aby si zapadol do protokolu svojho biznisu, normálne by si si ju vzal a jazdil tak, … bezstarostne. Veď má všetko čo bežne používaš, ešte aj ten militantný postoj a outfit ťa berie. Vždy si chcel ženskú, ktorej sa hodia kapsáče. Do prázdnej trojky ti kvapla slza, … uvedomenie vlastnej povrchnosti ľútostivo bolí. Nastupuje filozofické okno a snaha o vnútornú deštrukciu. Zrazu ti pod nosom pristál štvrtý panák - pozrieš hore a zachytíš nádherný úsmev! A že motýle v bruchu majú iba ženy. 




Štvrtý Shot

Premýšľaš koľko ťa bude stáť rozvod s tou 2,5 tonovou nemeckou ohavou. Ale predstava, že máš domu krásnu a gymnasticky ľahučkú Francúzsku s horkokrvnými rumunskými koreňmi to preráža. Máš trochu úchylné predstavy o tom, čo všetko sa s ňou dá robiť a kam všade dá niečo zasunúť. Usmievaš sa na dno prázdnej štvorky a v duchu ti beží, … extrém!  Dávaš prvú ponuku a skoro spadneš z barovky, keď súhlasí s ešte výhodnejšou protiponukou - pokiaľ by na sebe mala čo i len značkové tričko, povieš si zlatokopka. Ale ona to myslela absolútne úprimne. Proste len chce byť s tebou a dať ti to najlepšie čo má.


Piaty Shot

Výčitky! Posledný pokus topiaceho sa mozgu o pragmatickú radu - zdvihni sa a vypadni, inak budú po pár tisíc kilometroch problémy. Márne! Je ti to jedno, srdce velí, chceš ju pre jej obyčajnosť. Preto, že nič nehrá a vykladá všetky karty rovno na stôl, skôr ako by si šípil nejaký bluf. Je tak krásne normálna! A nesie mi piaty, len tak bez objednávky, … a hovorí, že tento je na ňu!! Milujem ju!




Šiesty Shot

Snažíš sa sformulovať pozývaciu vetu, v mysli vyberáš dvojgaráž v centre, farbu necháš na ňu, je vlastne jedno aká bude. Racionalita zostala na hajzli, keď si sa bol naposledy opýtať zrkadla, či to myslíš vážne? Mozog v agónii špeká niečo o skurvenom živote a simuluje nemecký brechot o nevďačnosti a obetovaní života, … Scheisse! Dvíhaš ruku na ďalší shot ale si otočený naopak, kam zmizla? Sedmička pristáva rovno s osmičkou, úsmev a sexuálne nabitý slow-motion - “posledný dvojitý a ideme ku mne!”


Siedmy a ôsmy Shot

Záblesky! Noc sa točí, namiesto krvi máš dubstep, sedíš, niekam ideš, obozretnosť, zodpovednosť, pragmatickosť, súdnosť, praktickosť, ekonomická rovina tohto zážitku - neriešiš, nemusíš, … všetko zariadila. O všetko sa postarala. Si slobodný, rešpektovaný a chceš tak zostať navždy!


Ráno … reálny svet, reálne hodnoty, reálne pravidlá, … si späť a … je ti to trochu ľúto!



Autor: Marek Varga