INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Auto/Moto / Moto testy / PIAGGIO MEDLEY S ABS - NANOTEST

PIAGGIO MEDLEY S ABS - NANOTEST

Medley je v preklade zmes, zmiešanina niečo pestrého a ja som si počas intenzívneho testovacieho popoludnia namiešal tieto poznania:


Je to pekný, stredne veľký skúter, z ktorého cítiť, že Taliani kreslia radi a preto dobre. Vyžaruje z neho svieža, nevtieravá dynamika a sivá farba s nezapamätateľným menom Grigio Materia vyzerá veľmi súčasne. Rovnako tvrdia (Taliani), že sa tu šport stretol s eleganciou a ja im na to, že teda dobre! Hlavne, že sa pod sedadlo zmestia 2 integrálky.


Testovaná Medley S je 15 koňová, jednovalcová 125-ka, s ekoteroristickou funkciou Štart/Stop. Sila 12 Nm sa so 144 kg (podľa TP) vlastnej hmotnosti potrápi v prípade, že na nej sedí ďalších 100 kg živej váhy. Podvozok v meste je tvrdý tak, aby ste si ho všimli, ale na ceste mimo bratislavkého mínového poľa sa choval veľmi predvídavo a isto. 16” koleso vpredu a adolescentná 14-ka vzadu si pekne sekundujú a tenké pneumatiky Michelin City Grip (100/80/16 a 120/70/14) podržali aj pri aplikovaní neskúterských nárokov. Kombinácia výkonu a osobnej hmotnosti mi umožnila ísť hore kopcom plný plyn, bez toho, aby som porušil predpísanú 70-ku. Brzdy treba riadne stláčať a zadné koleso sem tam uhne do malého šmyku, pokým to nezatrhne ABS. Maximálka je 112 km/h tachometrických v polohe Rossi.


CVT prevodovka exceluje v snahe presvedčiť samu seba, že idete naozaj rýchlo. Štart z miesta bol až moc opatrný, ale od 10 km/h vyššie už potiahla tak, že bolo možné obehnúť aj trolejbus (pozn. Dopravného Podniku Bratislava: “naše trolejbusy zrýchľujú dostatočne”). Mestské jazdenie je typické nenásilným #všadesazmestím s odkazom pre taxikárov #mňanezavrieštupelo




Spotreba je likvidačných 2,2 litra, pokiaľ to preženiete, ale že naozaj preženiete s plynom, zničí vás hodnota 2,4 litra. 7 litrová nádrž je týmto pádom dlhodobo neminuteľná.


Cena je 3.599€. Za nový skúter. Taliansky, pekný, od Piaggio. Práve teraz, až do 31.8.2021, s top case-om zadarmo.


Autor: Marek Varga, Foto: autor