INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Auto/Moto / Pohľad z Venuše / Lexus UX - Nový pohľad na SUV pre ženy v meste

Lexus UX - Nový pohľad na SUV pre ženy v meste

Nemám vo zvyku nechávať pôvodné názvy tlačových správ, ale v tomto prípade to považujem za nutnosť. Pre aké  ženy v meste? Prečo len pre ženy v meste? A kde sú muži v meste?  A aká je definícia SUV pre ženy? Akosi mi tu chýbajú muži, a ak niekto číta môj pohľad z Venuše, možno už pozná moju feministickú stránku, ale teraz sa chcem zastať mužov. O živote a názoroch a strastiach žien by sa dali knihy napísať, ale povedzme si úprimne, bez mužov by to nemalo zmysel, grády a bolo by to nudné. Takže by som rada do názvu pridala: Nový pohľad na SUV pre ženy a mužov. 


Ale o tom neskôr, poďme najprv k tej luxusnej lodi na 4 kolesách s označením UX. Len tak na zamyslenie ... dá sa UX označovať ako meno, alebo je to skutočne len označenie? Ak ste sa prehryzli sem, verím, že už dočítate a Marek V. dúfam, že si neoľutoval, že si mi takúto tlačovku poslal.... (pozn. redakcie: ľútosť a strach nie sú synonymá rozvoja)

 

Na naše cesty  (sú cesty naozaj tým, čím by mali byť?) pribudne luxusný voz - nový kompaktný mestský crossover, ktorý má byť v podstate odlišný od toho, čo bežne stretávame. Je ako luxusný hovädzí vývar, ktorý je dobrý len ak zmiešate najkvalitnejšie, najčerstvejšie a najlepšie ingrediencie, úplne odlišné potraviny. Recept na UX – vezmite dobré SUV, pridajte dynamické prvky športového kupé, štipku korenia s chuťou klasického hatchbacku a.. ram-ta-ta-táá... práve ste uvarili Lexus UX. Keby to tak šlo, však...?! Ja si vždy cením dobre odvedenú prácu, či je to smetiar, automechanik, alebo lekár. V podstate si myslím, že Lexus robil skvelý nábor ľudí, pretože bez kvalitných jednotlivcov by nevzniklo nič, čo by si roky držalo dekórum luxusu, kvality a bezpečnosti. 


Okrem vizuálneho koncertu, chcem vyzdvihnúť strechu pripomínajúcu športové kupé, či dizajn tvaru vzájomne prepojených zadných LED svetiel, ktorý evokuje štýlovú „plutvu“.  Tento originálny prvok auto nielen odlišuje, ale sa stará aj o bezpečnejšiu jazdu. Pri nárazoch bočného vetra dodáva autu citeľne lepšiu stabilitu. Nejde teda len o dizajn samotný, ale predovšetkým o orientáciu na ľudí na palube, ich komfort a pocit bezpečia počas jazdy. Toto SUV je  skonštruované tak, aby sa s ním oveľa ľahšie manévrovalo aj v úzkych mestských uliciach a priestoroch. Riadenie auta je nielen ľahšie a bezpečnejšie, ale aj úspornejšie. Hybridná sústava dodáva celej jazde viac komfortu, ticha v kabíne, úsporu paliva aj emisií CO?, ktoré sú najnižšie vo svojej triede.



 

Nasledujúce 3 slová majú opäť pôvod v tlačovej správe: „Ocenia najmä dámy“... akože prečo? 


Atypický, luxusný vonkajší vzhľad, ktorý jednoducho svedčí hlavne ženám (?),  je v priamej symbióze s prepracovaným interiérom a hlavne technickým vychytávkam. Aj pri nich mysleli tvorcovia najmä na mamy za volantom. Dávam ako príklad: systém S-Flow Climate Control, ktorý vpúšťa do kabíny špeciálne nano-e ióny pre zdravé dýchanie a hydratáciu pokožky a vlasov. Je toto v dnešnom svete naozaj prioritou len žien, nebodaj matiek? Prepáčte, ale ako matka 2 detí, mi je po prebdenej noci, kedy 24 hodinová au-pairka má zrovna voľno, úplne jedno, či mi bude fúkať práškový cukor, alebo nano-e ióny. Práveže sa mi zdá, že po hormonalizácii kanalizácií a štopania hydiny hormónmi je toto skôr prioritou vybraných pánov. Zo strany Lexusu je táto novinka skvelá, to nepochybujem, len zadefinovanie toho, pre koho je to cielené je trošičku scestné. 




Späť k novinkám,  auto dostalo inteligentné stierače, ktoré sa automaticky vypnú pri otvorení dverí a predídu tak ošpliechaniu vystupujúcich z vozidla. To je úžasné! V podstate nepoznám nikoho, komu by sa to stalo, ale dobre vedieť, že môžeme vystupovať kedykoľvek. Zaujímavosťou je aj bezpečnostná funkcia pri automatickom zatváraní a otváraní okien, ktorá zabraňuje, aby sa v okne zamotali rukávy či zasekli detské prsty. K tomuto nemám čo dodať. Palec hore... Safety first. Vhod príde aj bezdotykové otváranie dverí batožinového priestoru




A tušili by ste, že pri dizajnovaní všetkých dverí spolupracovali vývojári s neurovedcami? Urobili tak len preto, aby dosiahli doslova dokonalý zvuk pri zatváraní, ktorý lahodí ušiam a kopíruje presne predstavy, ako by malo znieť bezpečné zatvorenie dverí luxusného auta. Dalo by sa povedať, že nový Lexus UX je kompaktný mestský crossover, aký nemá vo svojej kategórii obdobu. Tak s týmto maximálne súhlasím. Ak sa Vám zdá, že som si rýpla, nemýlite sa..., je to preto, lebo moja 24 hodinová služba ma vyčerpala a ja tu nemám nano-e ióny, ktoré by mi hydratovali pokožku a vlasy. Ale úplne vážne si myslím, že Lexus to vie, nech už vyrába čokoľvek. A v prípade UX im patrí vďaka, že myslia hlavne na ženy. 

 

Novinku s názvom Lexus UX už môžete vidieť a vyskúšať v predajniach Lexus, kde získate aj aktuálne cenové zvýhodnenie spomínaného modelu. Nuž, ja by som sa rada zaradila do radu čakajúcich, ktorí si chcú vypočuť ten ušiam lahodiaci zvuk zatvárania dverí. 



Autor: Amy Zaťková, zdroj: Lexus