INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Eventy / Akcie / Porsche Fans Family Day 2019 – Na hrade po tretíkrát

Porsche Fans Family Day 2019 – Na hrade po tretíkrát

Predposlednú letnú sobotu sa konalo rodinné stretnutie majiteľov a fanúšikov automobilov Porsche. Porsche Fans Family Day 2019 na Bratislavskom hrade navštívilo až 182 automobilov tejto značky. 

Takmer 80% z nich tvorili legendárne modely Porsche 911, ktoré nechýbali ani v špičkovej podobe viacerých modelov GT3 RS. 

Chuťovkou bolo restomod Porsche 911 postavené na báze modelu 964 od spoločnosti Lightspeed Classic, ktorú v Nemecku úspešne rozbehol Slovák Peter Vazal.

Jedným zo zaujímavých historických modelov bolo aj Porsche 912, karoséria takmer totožná s klasickou 911tkou ukrývala štvorvalcovú techniku pochádzajúcu ešte z modelu 356C.

Nechýbali samozrejme ani modely Boxster, Cayman, Cayenne a Panamera.

Vďaka podpore eventu zo strany Porsche Centra Bratislava mohli návštevníci vidieť nielen najnovší model 992 v podobe kupé, ale aj úplnú novinku, model 992 Cabriolet. 



Bohatý sprievodný program tvorili moderované rozhovory, súťaže a kvízy, výborná hudba, fantastická kuchyňa a skvelé drinky. Atmosféru pikniku dotvárala chill-out zóna s množstvom tuli vakov a lehátok. 



Veľa ľudí využilo aj možnosť nákupu tričiek, šiltoviek a iného fanúšikovského tovaru. Nechýbala ani fotostena s tematickým pozadím pripomínajúcim, že Porsche Panamera je tu s nami už 10 rokov. 

Po ukončení programu na Bratislavskom hrade účastníci zrazu naštartovali motory a vybrali sa na spoločný výjazd smer Pezinská Baba.  

Ako vznikol klub Porsche Fans Slovakia ste sa mohli dočítať v našom predchádzajúcom článku a o tom, prečo si pre svoj každoročný zraz vybrali Bratislavský hrad a o plánoch pre budúce stretnutia sme sa porozprávali so zakladateľom Porsche Fans Slovakia Lukášom Turčinom.



Prečo práve Bratislavský hrad? 

Porsche Fans Slovakia vzniklo v Bratislave v kaviarni pod Bratislavským hradom, takže konanie každoročných stretnutí práve tu je takým malým návratom k začiatkom. Bratislavský hrad je nielen najreprezentatívnejším možným miestom, ale zároveň je skvelo prístupný aj pre fanúšikov značky. Náš klub totiž nevznikol ako uzavretá spoločnosť určená výlučne pre majiteľov, ale ako otvorená skupina vítajúca aj priaznivcov značky. Veríme, že práve sprístupnením takéhoto podujatia pre verejnosť môžu vzniknúť nové príležitosti ako rozvíjať náš vzťah k značke Porsche.  



Tento rok praskal Bratislavský hrad vo švíkoch, vidíte priestor na ďalší rast počtu účastníkov?

Určite áno, ale bude to vyžadovať prenájom celého areálu. Tento rok sa na hrade súbežne konali aj Bratislavské korunovačné slávnosti a z priestoru nám ubrala aj rekonštrukcia jednej časti areálu. Na druhej strane to vytvorilo možnosť aj pre hradné dámy a pánov v dobových odevoch pozrieť sa na techniku Porsche a naopak, časť našich návštevníkov sa zúčastnila aj na programe Bratislavských korunovačných slávností.   



Aké sú plány pre budúcnosť?

Radi by sme sa otvorili sekciu motoršportu, ktorý k značke Porsche nerozlučne patrí. Chceli by sme vystaviť nielen niektorý z aktuálnych pretekárskych automobilov, ale snáď sa podarí doviezť aj nejaký historický kúsok. Myslím si, že vidieť naživo takú legendu ako Porsche 917 v takmer voľnom výbehu by bolo zážitkom nielen pre fanúšikov, ale aj pre majiteľov. 



Rovnako by sme chceli doplniť sprievodný program o ďalšie aktivity, jednou z možností je podrobné predstavenie vybraných modelov aj s predvedením zvukovej kulisy ich motorov na spôsob Porsche Sound Night

Našou snahou bude pritiahnuť aj viac majiteľov zo zahraničia, aby sme zdôraznili medzinárodný charakter zrazu. Už tradične sa nášho podujatia zúčastňujú aj majitelia vozidiel z Českej republiky a ďalších krajín.   



Niekoľko ďalších nápadov si zatiaľ ponecháme ako prekvapenie a verím, že aj budúci rok si majitelia a fanúšikovia nájdu čas na naše spoločné rodinné Porsche stretnutie.

Zdroj: Porsche Fans Slovakia