INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Novinky / BMW M Performance Parts pre BMW M3 Touring

BMW M Performance Parts pre BMW M3 Touring

Mníchov. Úplne prvé model BMW M3 Touring xDrive (kombinovaná spotreba paliva: 10,4 – 10,1 l/100 km; kombinované emisie CO2: 235 – 229 g/km podľa WLTP; hodnoty NEDC: – ) je charizmatickým individualistom v zostave vysokovýkonných športových vozidiel divízie BMW M GmbH. Jeho výnimočnosť možno posunúť o ďalší stupeň pridaním špecifických doplnkov BMW M Performance Parts, ktoré budú k dispozícii už od uvedenia modelu M3 Touring na trh naplánovaného na november 2022. Tieto možnosti dodatočnej výbavy z ponuky Originálneho príslušenstva BMW poskytujú ideálne riešenie pre zákazníkov, ktorí chcú vniesť do pútavého dizajnu modelu BMW M3 Touring a jeho presvedčivých jazdných vlastností ešte väčšiu dynamiku.

 

Sofistikované prvky exteriéru z uhlíkových vlákien prinášajú ostrejší vzhľad

Gény z motoristického športu použité v srdci nového modelu podčiarkuje široký výber exteriérových komponentov M Performance vyvinutých špeciálne pre model BMW M3 Touring. Všetky komponenty z uhlíkových vlákien sú vyrobené z CFRP (plast vystužený uhlíkovými vláknami) s čírou povrchovou úpravou a pri pohľade z každého uhla zdokonaľujú športový vzhľad vozidla. Vzhľad prednej časti jasne inšpirovaný pretekárskymi vozidlami zo seriálu DTM dotvárajú karbónový predný splitter M Performance a karbónové aerodynamické lišty M Performance.

 

Karbónové prieduchy M Performance a nápadné M kryty vonkajších spätných zrkadiel, obe starostlivo ručne vyrobené z CFRP, prinášajú svieže prvky, ktoré pútajú pozornosť pri pohľade zboku. Mimoriadne efektnú zadnú časť dotvárajú zadné krídelká M Performance z uhlíkových vlákien, M Performance zadný difúzor z uhlíkových vlákien a strešný spojler M Performance.



  

Titánový výfukový systém a možnosti odpruženia špecifické pre daný model

Titánový výfukový systém M Performance podčiarkuje extrovertné športové vyžarovanie modelu M3 Touring s centrálne umiestneným kvartetom výfukových koncoviek a plnokrvnou akustikou pretekárskych vozidiel zároveň vyčaruje úsmevy na tvárach. Celotitánový zadný tlmič výfuku a športový ozdobný modul koncovky výfuku odvážne zvýrazňujú charakteristický zvukový sprievod šesťvalcového radového motora s technológiou M TwinPower Turbo. Záväzok k ľahkej konštrukcii zabezpečuje, že tlmič je približne o 30 percent ľahší ako jeho štandardná verzia.

 

Pôsobivú jazdnú dynamiku modelu BMW M3 Touring umocňuje aj výškovo nastaviteľný športový podvozok M Performance. Znížením svetlej výšky a tým aj ťažiska vozidla a obmedzením nakláňania karosérie umožňuje dosiahnuť vyššiu rýchlosť v zákrutách. Športové brzdové doštičky M Performance na predných a zadných kolesách sú mimoriadne účinné na ceste aj na trati.

 

Kované kolesá M Performance dosahujú najvyššie štandardy kvality pre extrémne športový štýl jazdy, hladko zapadajú do celkového dizajnu vozidla a sú obuté do športových pneumatík, ktoré ponúkajú optimálnu priľnavosť. Každé koleso je vyrezané z jedného kusu hliníka a opracované s veľkou presnosťou, pričom základňa ráfika je vytvorená pomocou procesu valcovania. Kolesá predstavujú presvedčivé vlastnosti so svojou výnimočnou odolnosťou, špičkovou stabilitou, zaručene istým chodom a vizuálne úžasným dizajnom. Intenzívny charakter pretekárskeho automobilu obzvlášť dotvárajú kované kolesá M Performance s lúčmi v tvare Y matnej čiernej farby Jet Black. Majú 19 palcov vpredu a 20 palcov vzadu a všetky využívajú centrálne matice. Ponuku uzatvárajú kované kolesá M Performance so vzhľadom krížových lúčov (vpredu: 20-palcové, vzadu: 21-palcové). V ponuke sú buď v matnej čiernej farbe Jet Black alebo, pre vyššiu výnimočnosť, v zlato-bronzovej farbe Frozen Gold Bronze.



 

Aura motoristického športu v interiéri

Sofistikované prvky z uhlíkových vlákien a Alcantary prinášajú do interiéru motoristickú DNA divízie BMW M. Vnútorné obkladové panely M Performance z matných uhlíkových vlákien s otvorenými pórmi sa navzájom dopĺňajú s dvoma veľkými plochami na opretie kolien potiahnutými Alcantarou, ktoré optimalizujú oporu pre vodiča pri obzvlášť ostrých prejazdoch zákrutami. Poťahy operadiel M Performance napĺňajú sedadlá vodiča a spolujazdca prvotriednou aurou pretekárskeho vozidla. Obloženie zadnej časti opierok hlavy z uhlíkových vlákien zvyšuje vizuálnu príťažlivosť vďaka povrchovej úprave s polyuretánovým lakom a leštením do vysokého lesku, zatiaľ čo zvyšok zadného panelu zdobí nádherná Alcantara s integrovaným hliníkovým odznakom M Performance. Pečaťou exkluzívneho prostredia kokpitu pretekárskeho vozidla je stredová lakťová opierka M Performance čalúnená Alcantarou, ktorá jej svojím ozdobným prešívaním vo farbách BMW M GmbH a so znakom M Performance dodáva osobitý vzhľad.

 

Nové logá M Performance pre LED projektory dverí signalizujú vášeň pre motoristické preteky a zmysel pre tradíciu. A zákazníci si teraz môžu doplniť svoje vozidlá aj motívom 50 Jahre BMW M, ktorý sa do ponuky dostal pri príležitosti 50. výročia divízie BMW M.


Zdroj: BMW