INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Novinky / BMW XM koncept - pohľad do zákulisia

BMW XM koncept - pohľad do zákulisia

Keď sa chalani Domagoj Dukec a Frank van Meel dohodli na stretku, zainteresovaní mohli predpokladať, že to nebude iba výjazd do strip klubu, hoci expresívne tanečné video s najnovším a jediným plne elektrickým M-kom by k tomu mohlo zvádzať. 


Či bude súčasťou výbavy aj tá stredoveká avatarka z videa, potvrdiť neviem, ale mohli by to zvážiť aspoň za príplatok ako balík M Excitement. 


Šéf BMW Design (Domagoj Dukec) a CEO BMW M (Frank van Meel) sa totiž zišli na to, aby verejne pohovorili o mimoriadnom koncepte BMW XM, jeho dizajne a technických parametroch. 


BMW Concept XM, tak ako sa naplno volá, dnes jednak potiera všetko pôvodné, čo hlásila stará škola motorizmu a jednak predstavuje nový jazdecký supersvet, kde digitál je viac ako analóg. Opravujem sa, kde analóg neexistuje - nie v takej miere, aby sme ho už nejak cítili. 




Toto je samozrejme môj teoretický dohad a pokiaľ sa XM dostane do produkčnej výroby (predpoklad koncom roka 2022) a budem mať možnosť ho riadiť a skúsiť, pokojne v našej, pravdu ťažiacej sekvencii ÁNO/NIE, dovolím si povedať viac a presnejšie. Koncom 20 storočia, sa predsa vravelo, že pokiaľ nastúpia elektrické športiaky, bude to koniec všetkých zážitkov a hľa - taký Taycan




Rozhovor Domagoja a Franka poskytne malý pohľad do zákusia, na základe ktorého si môžme vytvoriť vlastné domnienky a predpoklady a zvoliť cestu radosti z novej produkcie moderného SUV alebo si otvoriť domácu a užialiť sa za pecou s obavou, že mi raz ten benzínový 8 valec, čo mám v garáži, zakážu. 


Teda čujte, čo sa sa sa sa, čujte čo čo čo, čujte čo čujte sa vo svete BMW stalo …



Autor: Marek Varga, Foto/video: BMW