INEOS GrenadierFL5Alfa samicas Dominikou
Úvod / Novinky / Kľúčové prvky, bez ktorých by Vaše auto nemalo vstúpiť na vozovku!

Kľúčové prvky, bez ktorých by Vaše auto nemalo vstúpiť na vozovku!

Bezpečná a zodpovedná jazda zahŕňa viac, než len dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Existujú aj niektoré kľúčové prvky, ktoré by malo mať každé vozidlo v poriadku, než sa vydá na cestu. Dva z týchto nevyhnutných komponentov sú napr. regenerácia DPF a povinné zmluvné poistenie auta.

Regenerácia DPF - pre čistejší výfukový systém a vzduch
DPF alebo filter pevných častíc, je nevyhnutným prvkom v moderných dieslových vozidlách. Jeho úlohou je zachytávať a odstraňovať sadze a pevné častice z výfukových plynov.

S plynulým používaním vozidla sa však filter zaplní a je potrebná jeho regenerácia. Proces odbornej regenerácie DPF, je kritický pre udržianie výkonnosti motora a zníženie emisií. Vozidlá s nesprávne fungujúcim alebo plným DPF filtrom, môžu čeliť zníženiej výkonnosti a zvýšenému riziku poruchy motora. Preto je dôležité pravidelne kontrolovať a udržiavať DPF filter, prípadne podstúpiť jeho odbornú regeneráciu alebo výmenu.

Povinné zmluvné poistenie auta
Dobré povinné zmluvné poistenie auta je zákonom stanovené poistenie, ktoré pokrýva škody spôsobené vašim vozidlom tretím osobám. Toto poistenie je nevyhnutné pre všetky vozidlá prevádzkované na verejných cestách, pretože v prípade nehody chránia nie len vás, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Nedodžanie tejto povinnosti môže viesť k vážnym finančným sankciám a právnym následkom.

Každé vozidlo vstupujúce na cesty, by malo byť v dokonalom technickom stave, čo zaisťuje niekoľko významných faktorov. Výnimkou nie sú ani dva kľúčové prvky v podobe regenerácie DPF filtra a povinného zmluvného poistenia auta. Vaše vozidlo bude vďaka nim efektívne a šetrné k životnému prostrediu. Kompletné krytie vás chráni pred vysokými výdavkami v prípade dopravnej nehody.

Zdroj: futurino